Alte știri

Nichituș: La alegerile locale Marina Tauber va candida în municipiul Bălți

Pinterest LinkedIn Tumblr

Vice-președintele Partidului Șor, Marina Tauber, a sugerat că, la alegerile locale, va candida pentru funcția de primar al municipiului Bălți. „Inima mea este la Bălți. Am promis locuitorilor din Bălți că nu o să-i lăsăm fără noi, fără atenția noastră și fără toate proiectele care au fost promise”, a declarat Tauber într-o emisiune de televiziune.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Amintesc că, în noiembrie 2021, după turul întâi al alegerilor locale, Marina Tauber a câștigat 47,93% dintre voturile alegătorilor. CEC a solicitat Judecătoriei Bălți să anuleze participarea candidatului Partidului Șor în turul doi al alegerilor locale, acuzând-o că a cheltuit 30 de mii de lei fără să-i declare.

Anul 2023 este anul în care formațiunile politice moldovene își vor demonstra puterile reale în alegerile locale.

Vicepreședintele Partidului Acțiune și Solidaritate, Andrei Spînu, a declarat că scopul principal al acestei formațiuni politice este să îl împiedice pe Ion Ceban, actualul primar al capitalei moldovene, să câștige un nou mandat la Primăria Chișinău.

La rândul său, edilul municipiului Chișinău, a declarat că Partidul Mișcarea Alternativa Națională, vehicul electoral creat de Ion Ceban, a fost înregistrat oficial la Agenția Servicii Publice și că va începe procesul de consultări la nivel național pentru constituirea organizațiilor teritoriale de diferite tipuri.

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova nu a anunțat, până în acest moment, care sunt planurile pentru alegerile locale din 2023.

În acest context, anticipez un spectacol politic sângeros în municipiul Chișinău, locul în care sunt concentrate cele mai multe resurse financiare. Puterea își dorește să administreze acest flux financiar existent în capitala moldoveană.

Un singur potențial candidat are, în acest moment, șansele cele mai mari pentru a câștiga alegerile locale în municipiul Chișinău – Ion Ceban. Prezența lui pe locuri fruntașe în sondajele de opinie este datorată faptelor vizibile pe care le face pentru oraș.

Opoziția parlamentară, Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor ori Partidul Șor, nu are nici un candidat care să întrunească calitățile necesare pentru a face concurență serioasă actualului edil.

Nici opoziția ne-parlamentară, de dreapta, Coaliția pentru Unitate și Bunăstare ori Partidul Social Democrat European, nu dispun de asemenea candidați.

Singura formațiune politică care poate să-i facă concurență actualului primar al Chișinăului este partidul de guvernământ, Partidul Acțiune și Solidaritate, care a efectuat mai multe cercetări pentru identificarea unui potențial candidat care să-i facă concurență electorală lui Ion Ceban.

Înțeleg că nici una din persoanele desemnate de către PAS pentru a face concurență lui Ceban, persoane care au fost supuse diferitelor cercetări de opinie publică, nu au întrunit suficiente puncte de simpatie electorală pentru a avea șanse reale să ajungă într-un eventual tur doi alături de Ion Ceban .

Surse din interiorul partidului de guvernământ afirmă că deja s-a trecut la un alt scenariu dedicat identificării contra-candidatului lui Ceban și că această persoană ar putea să candideze independent, dar să beneficieze de susținerea totală a partidului de guvernământ. Din câte am înțeles nu e vorba de Victor Chironda.

loading...

Comments are closed.