Nicu Popescu a avut o întrevedere cu ambasadorul Regatului Arabiei Saudite

Șeful diplomației Republicii Moldova, Nicu Popescu, l-a găzduit la MAEIE pe ambasadorul Regatului Arabiei Saudite în Republica Moldova, cu reședința la București, Mohammed Abdulgani Mohammed Khayat.

În cadrul discuțiilor, oficialii au trecut în revistă prioritățile actuale a cooperării bilaterale dintre Republica Moldova şi Regatul Arabiei Saudite, cu accent pe dezvoltarea dialogului politic dintre ambele state pe parcursul anului 2023.

„Ne-am referit la modalități de intensificare a colaborării comercial-economice și de promovare a exporturilor agricole. Am reiterat interesul Republicii Moldova de aprofundare şi extindere a relațiilor sectoriale, dezvoltarea dimensiunii cultural-umanitare, precum și a cadrului juridic bilateral. Totodată am apreciat colaborarea dintre țările noastre în plan multilateral, în cadrul organizațiilor internaționale.

De asemenea, am făcut un schimb de opinii privind evoluțiile atât din regiunea est-europeană, cât și cea din Orientul Mijlociu, inclusiv găzduirea recentă la Riyadh a unei conferințe de pace pentru Ucraina”, a declarat ministrul de externe Nicu Popescu.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share