Alte știri

Ninsoare și lapoviță în toată țara. Cum se circulă pe drumurile naționale

Pinterest LinkedIn Tumblr

La ora actuală, Administrația de Stat a Drumurilor informează că circulația rutieră pe toate drumurile publice naționale este asigurată în condiții de iarnă.

În noaptea din 31 ianuarie spre 1 februarie, pe întreg teritoriul țării au fost înregistrate temperaturi scăzute, în nordul și centrul țării au fost înregistrate precipitații sub formă de ninsoare, în sudul țării – lapoviță. Astfel, starea părții carosabile în nordul și centrul țării este înzăpezită, pe alocuri lunecuș, în sudul țării – umedă, pe unele sectoare de drum s-a format polei.

În acest interval de timp, în legătură cu emiterea de către Serviciul Hidrometeorologic de Stat a Codului Galben de condiții meteo dificile până la data de 1 februarie, pe toate drumurile publice naționale au fost efectuate lucrări de patrulare și combatere a lunecușului, în zona de Nord și Centru au fost desfășurate și lucrări de deszăpezire. Astfel, unitățile teritoriale ale SA ,,Drumuri” au utilizat în procesul tehnologic 186 de utilaje speciale și antrenat 316 muncitori rutieri.

Administratorii drumurilor monitorizează continuu toate sectoarele de drum periculoase, astfel încât orice dificultate apărută în trafic să fie soluționată operativ. Lucrările de patrulare, deszăpezire și combatere a lunecușului continuă.

Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătorii auto să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare referitor la dotarea automobilelor și conducerea pe timp de iarnă.

Participanții la trafic pot solicita intervenția drumarilor în caz de blocaj pe traseele naționale la numerele active în regim non-stop: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

loading...

Comments are closed.