Ninsoarea și viscolul se îndreaptă spre nordul Republicii Moldova

Vremea rea se mișcă spre nordul Republicii Moldova, avertizează Ministerul Energiei, care a prezentat un bilanț despre situația despre rețelele electrice.

Astfel, din cauza vântului și a zăpezii, o parte a raionului Dubăsari a rămas fără energie electrică. Sunt afectate satele Cocieri și Molovata Nouă, informează S.A. RED-Nord.

În centrul și sudul țării, inclusiv mun.Chișinău, la ora 13:00, circa 149 de localități din 15 de raioane erau afectate parțial sau în totalitate de lipsa energiei electrice.

Ninsoarea puternică și vântul au doborât mai mulți arbori peste liniile electrice aeriene, producând numeroase rupturi de conductoare, deteriorând echipamente de protecție și fixare, cauzând astfel deconectări avariate ale instalațiilor electrice.

În urmă căderii masive a zăpezii, multe drumuri sunt impracticabile, astfel fiind imposibilă deplasarea echipelor operative în teren, astfel fiind afectată durata de intervenție pentru remedierea defecțiunilor în rețelele electrice

Pentru deblocarea accesului la instalaţiile electrice în localităţile afectate şi coordonarea activităţilor întreprinderile de distribuție cooperează cu Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale.

Premier Energy Distribution a cerut autorităților publice locale să intervină cu echipament de deszăpezire pe drumurile publice pentru a permite deplasarea echipelor mobile pentru efectuarea lucrărilor de reparaţie.

Ministerul Energiei este în contact permanent cu responsabilii din întreprinderile energetice pentru a monitoriza situația și a interveni în caz de necesitate.

Mulțumim tuturor celor care fac eforturi deosebite în aceste condiții pentru a asigura funcționarea întregului sistem energetic național!

Total
0
Shares
Total
0
Share