Nissan Qashqai: Specificul alegerii unei mașini rulate

 

Mașinile mărcii japoneze Nissan sunt considerate unele dintre cele mai fiabile. Modelul Qashqai este un crossover popular datorită interiorului său spațios și consumului redus de combustibil. Această mașină, ca și altele, are puncte slabe. Aflați la ce să atrageți atenția când vă decideți să cumpărați automobile Nissan Qashqai, în special cu parcurs.

Specificul motoarelor

Cele mai populare modificări sunt cu motor pe benzină de 1,5 sau 2,0 litri. Motoarele sunt considerate fiabile, dar după 200.000 km pot apărea careva probleme. Principalele puncte slabe ale modificării de 1,6 litri:

  • inele pistoanelor. Dacă conduceți la viteze mici și schimbați rar uleiul acestea se deteriorează. Din această cauză crește consumul de combustibili și lubrifianți;
  • vibrațiile caroseriei. Acestea apar din cauza deteriorării suportului motorului din spate. Problema poate apărea după un parcurs de 50.000 km;
  • distrugerea radiatorului. Aceasta defecțiune se observă la mașinile care au mai mult de 6 ani.

La motoarele de doi litri, lanțul de distribuție este supus unei uzări rapide. Rețineți că chiulasele au pereți subțiri, așa că nu trebuie să strângeți prea tare bujiile. În caz contrar, primele vor crăpa, antigelul se va amesteca cu uleiul și mașina se va defecta. Cu întreținerea corespunzătoare a mașinii și înlocuirea regulată a consumabililor și lubrifianților, astfel de probleme pot fi evitate. Dacă cumpărați o mașină rulată, aflați când a fost efectuată ultima întreținere.

Inspecție la stația tehnică

Mașinile Nissan Qashqai sunt echipate cu o cutie de viteze manuală sau un variator. Punctele slabe pot fi împărțite condiționat în mecanice și electronice. Primele includ:

  • rulmenți. Se uzează rapid atunci când conduceți cu viteză mare. În cazul unei defecțiuni, apare un sunet caracteristic;
  • smucituri la accelerare. Acestea apar dacă supapa pompei de ulei este murdară. Trebuie să curățați nodul și să verificați dacă problema a dispărut;
  • răcitor de ulei murdar. Acest lucru duce la supraîncălzirea lubrifianților din cutie;
  • alunecarea curelei. Primul semnal în cazul unei defecțiuni este apariția așchiilor. Cureaua alunecă peste părțile conice și se uzează rapid.

Punctele slabe ale electronicii includ defecțiuni ale unităților de control, blocarea supapelor, defecțiunea motor electric. În caz de defecțiuni, poziția variatorului este fixă, puteți ajunge la cea mai apropiată stație de service pentru a remedia problema.

Interiorul și suspensia

În interiorul Nissan Qashqai este destul de spațios, șoferul și pasagerii se simt confortabil. Dezavantajul este funcționarea slabă a aparatului de aer condiționat pe vreme prea caldă sau geroasă. Utilizatorii notează că butoanele multimedia de pe volan eșuează rapid. Luați în considerare posibilele defecțiuni ale suspensiei:

  • uzura rapidă a amortizoarelor după 150.000 km de parcurs;
  • bucșele slabe și rulmeții;
  • uzura rapidă a plăcuțelor de frână.

Nissan Qashqai nu este proiectat pentru conducere pe off-road, deși arată ca un crossover compact. La exploatarea pe drumuri bune suspensia va dura mult mai mult. Este dur, strâns, astfel încât denivelările și gropile duc la uzura rapidă a pieselor.

Ce încă de luat în considerare

Nissan Qashqai nu este conceput pentru un stil de condus agresiv. Cu frânări frecvente și bruște, sistemul de frânare se uzează de câteva ori mai repede. Pot exista probleme cu pistoanele din etrierele din față.
Dacă efectuați întreținerea și repararea mașinii la timp, schimbați consumabilii și lubrifianții, vehiculul va fi în stare bună pentru o lungă perioadă de timp. Principalul lucru este să contactați centrul de service la cea mai mică abatere. Nissan Qashqai este o mașină cu un motor de încredere, este perfectă ca mașină de familie.

Total
0
Shares
Total
0
Share