Alte știri

Nivelul scăzut al hemoglobinei ar fi cauza agravării infecției cu COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

COVID-19 dăunează hemoglobinei, afectând capacitatea celulelor roșii din sânge de a transporta oxigenul în tot corpul, compromițând plămânii și ducând la ”Acute Respiratory Distress Syndrome (ARDS)”, a explicat savantul de farmacologie italian Annalisa Chiusolo, scrie jpost.com

Dacă teza savantei este corectă, ar rezolva multe întrebări deosebite despre noul coronavirus, cum ar fi vulnerabilitatea mai mare a bărbaților – în special diabeticii de sex masculin – să se îmbolnăvească grav de virus, precum și rata mai mică la care femeile gravide și copiii se infectează mai puțin sau nu dezvoltă o formă mai gravă a infecției cu COVID-19.

După cum spune savanta, avansarea infecției cu noul coronavirus duce la dezvoltarea pneumoniei, care este, de asemenea, mai proeminentă la pacienții vârstnici sau la vârsta mijlocie cu diabet, despre care Chiusolo a spus că este legat de o hemoglobină glicată crescută (HbA1c).

Potrivit studiului efectuat de către savanta italiană, hidroxiclorochina ar putea acționa ca un medicament profilactic, prevenind sau limitând simptomele bolii.

Înțelegerea acestui mecanism de evoluție a infecției ar putea ajuta industria farmaceutică în dizolvarea unor medicamente eficiente și a vaccinurilor necesare, scrie presa străină.

În Italia, oamenii de știință de top încep să comenteze teoria lui Chiusolo. Dr. Giuseppe Ippolito, director științific al Institutului Național Lazzaro Spallanzani pentru Boli Infecțioase din Roma, a numit ipoteza ei, „sugestivă, dar este necesar să aprofundăm și să cercetăm”.

loading...

Comments are closed.