Alte știri

Noaptea trecută a nins în nordul țării. Cum se circulă acum pe drumurile naționale

Pinterest LinkedIn Tumblr

La ora actuală, Administrația de Stat a Drumurilor informează că circulația rutieră pe toate drumurile publice naționale este asigurată în condiții de iarnă. În noaptea din 1 februarie spre 2 februarie, pe întreg teritoriul țării au fost înregistrate temperaturi scăzute, în nordul țării a nins, în centrul și sudul țării – fără precipitații.

Astfel, starea părții carosabile în zona de Nord este înzăpezită, pe alocuri lunecuș, în zonele de Centru și Sud – umedă, pe unele sectoare de drum s-a format polei. În această perioadă, pe drumurile publice naționale au fost efectuate lucrări de patrulare, combatere a lunecușului și deszăpezire cu utilizarea a 134 de utilaje speciale și implicarea a 226 de muncitori rutieri.

Codul galben de schimbare bruscă a vremii rămâne în vigoare până la data de 2 februarie. Administratorii drumurilor monitorizează continuu toate sectoarele de drum periculoase, astfel încât orice dificultate apărută în trafic să fie soluționată operativ.

Lucrările de patrulare, deszăpezire și combatere a lunecușului continuă. Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătorii auto să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare referitor la dotarea automobilelor și conducerea pe timp de iarnă.

Participanții la trafic pot solicita intervenția drumarilor în caz de blocaj pe traseele naționale la numerele active în regim non-stop: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

loading...

Comments are closed.