Alte știri

Noi datorii puse pe spatele cetățenilor: Guvernarea ACUM-PSRM a împrumutat 46 500 000 de dolari de la FMI

Pinterest LinkedIn Tumblr

R. Moldova a luat un împrumut de 46,5 milioane de dolari SUA, de la Fondul Monetar Internațional (FMI) în anul 2019. Anunțul a fost făcut astăzi de premierul Maia Sandu, în urma discuţiilor cu reprezentanţii Fondului Monetar Internațional (FMI) aflaţi într-o vizită la Chişinău.

Totodată, în urma discuțiilor s-a convenit extinderea programului de asistenţă financiară pentru R. Moldova până în martie 2020. „A avut loc evaluarea 4 și 5 în cadrul programului FMI, în urma acordului, am convenit ca R. Moldova să poată avea acces la 46,5 milioane de dolari în 2019. Totodată, am convenit extinderea programului cu FMI până în martie 2020 pentru a putea beneficia de toată asistența macrofinanciară a UE valabilă doar în așa caz”, a declarat prim-ministra.
 

Reprezentantul misiunii FMI, Ruben Atoyan a confirmat declarațiile Maiei Sandu cu privire la stabilirea unui set de măsuri privind echilibarea bugetului R. Moldova.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Astfel crește simțitor datoria externă a Republicii Moldova. Dacă în 2018 țara noastră era datoare cu 7,204 milioane dolari, acum datoria a crescut cu încă 46,6 milioane.

fmi si banca modiala, fodnul monetar internatioal, dalari euro

loading...

Comments are closed.