Actual

Noi detalii despre angajații MAI, reținuți pentru contrabandă cu mărfuri de 1,5 milioane lei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ca urmare a expertizării mărfurilor introduse în țară ilegal, dispuse de procurorii PCCOCS, rezultatele au relevat și faptul că substanța solidă, cu aspect de praf, este heroină. Pe piața neagră, costul acesteia ar cifra aproximativ 200.000 lei.

Prin urmare, ofițerii Serviciului Vamal s-au autosesizat și au pornit urmărirea penală pentru contrabandă și pentru păstrarea și transportarea drogurilor în proporții deosebit de mari.

Investigațiile continuă și sub acest aspect, conexat la dosarul penal de bază, comunicat public la 10 noiembrie 2021.

Reamintim faptul că, în urma documentării efectuate timp de 9 luni de Serviciul Vamal și Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova, în comun cu Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, oamenii legii au stabilit faptul că mărfurile de larg consum erau introduse în țară prin regiunea transnistreană și depozitate în localitățile din Zona de Securitate. De aici, bunurile erau preluate de alți membri ai grupării infracționale, care le transportau pe teritoriul controlat de autoritățile constituționale ale Moldovei, cu utilizarea plăcuțelor de înmatriculare false și prin eludarea posturilor vamale interne de control.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Comunicat de presă

loading...

Comments are closed.