Actual

Noi locuri de muncă! Guvernul a aprobat crearea a 18 platforme industriale multifuncționale, pentru atragerea investițiilor în raioane

Pinterest LinkedIn Tumblr

Cabinetul de miniștri a aprobat Programul-pilot de creare a platformelor industriale multifuncționale.

În total vor fi create 18 platforme specializate pentru atragerea investițiilor în raioane. Platformele vor face mai atractive aceste regiuni pentru dezvoltare industrială, vor crește competitivitatea, productivitatea, dar mai ales vor crea noi locuri de muncă.

Programul va fi implementat în 3 etape și va fi finanțat din bugetul de stat în limita mijloacelor financiare alocate în acest sens. Pentru crearea infrastructurii au fost alocate 50 milioane lei, iar implementarea va fi asigurată de ODIMM.

„La cele 16 Platforme Industriale Multifuncționale identificate până acum, se mai acceptă două raioane în acest program – Cimișlia și Ceadâr-Lunga. Salut inițiativa administrației acestor localități, care au și pregătit deja proiectul tehnic al zonei destinate pentru PIM”, a menționat premierul Ion Chicu.

Citește și: Astăzi a fost prezentat programul-pilot de creare a Platformelor Industriale Multifuncționale, elaborat de Ministerul Economiei și Infrastructurii

loading...

Comments are closed.