Actual

Noi numiri la nivel de conducere în sistemul Afacerilor Interne

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, 12 ianuarie 2022, în cadrul ședinței Guvernului, au fost aprobate Hotărârile de numire în funcție a secretarilor de stat ai Ministerului Afacerilor Interne – Daniela Misail-Nichitin și Viorel Cernăuțeanu.

Doamna Misail-Nichitin este absolventă a Universității de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițeanu”, licențiată în drept, studii de masterat în domeniul advocacy și schimbări sociale. Ea s-a alăturat echipei MAI în calitate de șefa Cabinetului Ministrului Afacerilor Interne al Republicii Moldova în luna septembrie 2021. Are un spectru larg de formări, în domenii precum drepturile omului, prevenirea și combaterea violenței în bază de gen, violenței în familie și contracarării abuzului și exploatării sexuale comerciale a copiilor (inclusiv online). Daniela Misail-Nichitin este promotoarea mai multor metode inovatoare în activitatea poliției comunitare, precum și formator național la INJ în domeniul investigării infracțiunilor în domenii precum combaterea violenței față de femei și intervievarea copiilor victime-martori ale abuzului și exploatării.

Domnul Cernăuțeanu este membru al familiei MAI din 1997, odată cu începerea studiilor de profil în orașul Buzău, România, care au fost continuate la Academia de Poliție din orașul Ankara (Turcia) și la Academia „Ștefan cel Mare” a MAI, unde a absolvit inclusiv masterul în drept. Și-a început activitatea în calitate de lector universitar în cadrul Academiei „Ștefan cel Mare” a MAI, ulterior deținând diverse funcții de conducere în cadrul MAI și IGP, de la șef secție până la șef direcție generală, inclusiv locțiitorul comandantului BPDS „Fulger”. În perioada 2012-2013 a gestionat procesul amplu de reorganizare a MAI, iar în perioada 2013-2015 a făcut parte din Centrul de reformă al MAI.

Tot astăzi, în cadrul ședinței Guvernului, a fost aprobată Hotărârea de numire în funcție de șef al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne – Alexandru Oprea.

Domnul Oprea este colonel al serviciului de salvare și are o experiență în domeniul managementului situațiilor de urgență și excepționale de peste 23 de ani. Alexandru Oprea este absolvent al Facultății de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, București, precum și al facultății Microelectronică și Tehnologii Informaționale din cadrul Universității Tehnice a Moldovei, Chișinău. Anterior a fost responsabil de crearea centrului de dirijare în situații excepționale și co-directorul de organizare a exercițiilor internaționale de gestionare a situațiilor de urgență, organizate împreună cu NATO, la care au participat 1298 persoane din 26 state și 8 organizații internaționale. De asemenea, Alexandru Oprea este autor a unor transformări a activității IGSU pe domeniul de intervenție, reorganizând schema de intervenție pentru o monitorizare eficientă a parametrilor de calitate. El îl va substitui în funcție pe domnul Mihail Harabagiu, general-maior al serviciului de salvare.

În acest context, aducem mulțumiri domnului Mihail Harabagiu pentru munca și dedicația pe care a demonstrat-o timp de 15 ani în cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

loading...

Comments are closed.