Alte știri

Noi reguli de intrare pe teritoriul Austriei. Călătorii vor fi obligați să completeze online un formular înainte de plecare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritățile de la Viena au impus noi măsuri pentru intrare pe teritoriul Republicii Austriece în contextul pandemiei de COVID-19. Astfel, călătorii vor fi obligați să se înregistreze online și să completeze un formular numit „Pre-Travel-Clearance – PTC”. Noile prevederi intră în vigoare începând cu data de 15 ianuarie, transmite Telegraph.md, cu referire la Agora.md

Noul regulament impus de Austria prevede un sistem de înregistrare prealabilă pentru toți călătorii care întrunesc condițiile necesare pentru a intra pe teritoriul țării. Astfel, majoritatea persoanelor care intenționează să plece în Austria vor trebui să se înregistreze online.

Înregistrarea trebuie efectuată prin intermediul sistemului electronic, disponibil prin www.oesterreich.gv.at, iar completarea manuală a formularului corespunzător este posibilă numai în situații excepționale. La fel, călătorii sunt obligați să prezinte la controlul de frontieră, electronic sau imprimat, confirmarea transmiterii datelor din sistemul PTC. Informațiile din sistem vor fi eliminate după 28 de zile de la completare.

La fel, potrivit MAE, excepție de la completarea documentului o pot face pasagerii în tranzit, navetiștii, persoanele implicate în traficul marfar și de pasageri, precum și cei care participă la evenimente de familie și care nu pot fi amânate.

De precizat că până la data de 31 martie, persoanele care sosesc în Austria vor fi plasate în carantină pentru zece zile. Măsura poate fi suspendată dacă se prezintă un test negativ de COVID-19 sau dacă persoanele vin din Australia, Finlanda, Grecia, Islanda, Japonia, Noua Zeelandă, Norvegia, Singapore, Coreea de Sud, Vatican.

Citește și: În anul 2020, moldovenii au achitat mai puțin pentru gazele naturale decât în anul 2019

loading...

Comments are closed.