Noii membri ai Cabinetului de miniştri au depus jurământul de învestire

Noii membri ai Cabinetului de miniştri au depus jurământul de învestire, în cadrul unei ceremonii desfășurată la Reşedinţa de Stat. La eveniment au participat președintele țării, Igor Dodon, Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și premierul Ion Chicu.

Prim-ministrul a declarat că s-a acționat rapid, ca urmare a deciziei politice a democraților de a-și retrage miniștrii din Guvern, dar și în conformitate cu toate prevederile cuprinse în Constituția Republicii Moldova.

„Traversăm o perioadă dificilă, nu doar pentru că anul 2020 este unul complicat, dar este și perioada când elaborăm și promovăm bugetele, când trebuie să venim în fața oamenilor cu propunerile pentru anul viitor în politica bugetar fiscală, cu politici sociale, cu politici de reintegrare și, desigur, cu propuneri de creștere a economiei”, a menționat Ion Chicu.

Premierul a urat succes noilor miniștri în activitatea pe care o vor desfășura începând de astăzi, accentuând atitudinea apolitică pe care o are Guvernul: „Mulțumesc colegilor pentru curaj, pentru faptul că au acceptat să-și asume această misiune dificilă. Și perioada este complicată, dar și cerințele din partea societății sunt mari. Sunt sigur că veți reuși să faceți față, mai ales că vă așteaptă o echipă pregătită în ministere. Cheia succesului este în spiritul de echipă, în conlucrare cu colegii din ministere. Suntem o echipă apolitică cu o agendă amplă care poate fi implementată în practică numai dacă reușim să consolidăm societatea, indiferent de preferințele politice.”

Menționăm că astăzi premierul Ion Chicu va prezenta colectivelor noii miniștri – Olga Cebotari, Viceprim-ministru pentru Reintegrare, Anatol Usatîi, Ministrul Economiei și Infrastructurii, Aurel Ciocoi, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Victor Gaiciuc, Ministrul Apărării și Lilia Pogolşa, Ministrul Educației, Culturii și Cercetării.

Total
0
Shares
Total
0
Share