Actual

Noile norme de proiectare și construcție a sistemelor de alimentare cu apă și canalizare la scară mică, discutate în cadrul unei ședințe

Pinterest LinkedIn Tumblr

Reprezentanții ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, au participat, astăzi, la reuniunea virtuală a experților, convocată de Organizația de Cooperare si Dezvoltare Еconomică (OCDE) în cadrul programului Uniunii Europene Inițiativa pentru Apă Plus (EUWI +).

La ședință, experții au prezentat și discutat Codul Practic în Construcții G.03.08: 2020, în care sunt introduse noi norme permanente pentru proiectarea și construcția sistemelor de alimentare cu apă potabilă la scară mică (până la 200 m3 / zi) aprobat prin Ordinul Ministerului Economiei si Infrastructurii, nr. 163 din 01 septembrie curent, precum și printr-o Notă de concept asupra noilor norme de viitor pentru sistemele de salubrizare la scară mică (sub 2000 PE).

MADRM este ferm convins că suportul Uniunii Europene, experiența țărilor membre este deosebit de utilă și necesară în această perioadă plină de provocări și schimbări. Sectorul de alimentare cu apă și sanitație este în proces de dezvoltare în țara noastră, iar pentru atingerea obiectivelor propuse de asigurare a cetățenilor cu surse sigure de alimentare cu apă și de creare a condițiile de sanitație adecvată, sunt necesare a fi întreprinse multe măsuri. Printre acestea se regăsește revizuirea normativelor tehnice, componentă esențială pentru obținerea serviciilor durabile și fezabile, pornind de la ideea că proiectarea este o etapă inițială în tot acest proces complex.

La sedință au participat reprezentanți ai delegației UE în Moldova, reprezentanți ai partenerilor de dezvoltare precum și practicienii din sector.

Citește și: Chicu: „Restabilirea ramurei semincere este o prioritate pentru noi, un patrimoniu care trebuie dezvoltat”

loading...

Comments are closed.