Alte știri

Noile tarife stabilite de ANRE. Din 1 februarie, vom plăti mai puțin pentru energia electrică

Pinterest LinkedIn Tumblr

Din 1 februarie, vom plăti mai puțin pentru energia electrică. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat, astăzi, noile tarife la electricitate pentru consumatorii finali, transmite Telegraph.md

Astfel, consumatorii casnici deserviți de Premier Energy, ale căror instalații de utilizare sunt racordate la rețelele electrice de distribuție de tensiune joasă, vor achita 1,51 de lei/kWh, față de tariful actual de 1,68 de lei/kWh. În cazul consumatorilor conectați la rețelele de tensiune medie, tariful scade de la 1,32 la 1,25 de lei/kWh, iar al celor conectați la rețelele de tensiune înaltă, de la 1,17 la 1,14 lei/kWh.

Amintim că în 2020, președintele Igor Dodon a solicitat micșorarea tarifului la energia electrică pentru consumatorii finali. Dodon a declarat că această cerere este motivată de mai mulți factori: prețul la petrol, cursul valutar și micșorarea prețului de cumpărare a energiei electrice de la Cuciurgan.

Ultima scumpire a electricității a fost înregistrată în august 2019, pe timpul când Guvernul era condus de Maia Sandu. Atunci, tariful achitat de populația din nordul țării a fost majorat cu 16,7% până la 2,23 lei/kWh. Pentru consumatorii casnici din centrul și sudul țării tariful s-a majorat cu 5,5% și a ajuns până la 1,89 de lei/kWh.

Citește și: Cele mai populare modele de mașini din România în 2020, potrivit carVertical

 

loading...

Comments are closed.