Social

Nordul Moldovei: Iluminat stradal inteligent, inaugurat în orașul Ocnița

Pinterest LinkedIn Tumblr

Iluminatul stradal inteligent a fost conectat în orașul Ocnița. Proiectul a fost realizat cu suport financiar european, în cadrul Programului Convenția Primarilor, transmite Stiri.md. 

Ocnița este unul dintre semnatarii inițiativei europene Convenția Primarilor privind Clima și Energia. Acest fapt a ajutat orașul cu o populație de 7.000 de persoane să primească un grant UE și să realizeze un proiect demonstrativ care poate fi replicat în alte localităţi interesate de asemenea inițiative.
 
Prin semnarea Convenției Primarilor, Ocnița s-a angajat să reducă emisiile de CO2 și consumul de energie cu 20% până în 2020.
 
În cadrul proiectului, 386 de lămpi vechi au fost înlocuite cu lămpi LED, eficiente energetic. Au fost iluminate 27 de străzi ale orașului, inclusiv strada centrală, străzi din sectorul locativ, precum și străzi adiacente Gării Feroviare, care reprezintă cartea de vizită a orașului. De asemenea, în proiect au fost incluse puncte de importanţă socială: stația de autobuz, grădina publică, grădinița, drumul de acces către spitalul raional.
 
Potrivit experților locali, prin înlocuirea becurilor ineficiente vechi cu lămpi moderne de tip LED se vor putea economisi până la 50.000 de lei/an din bugetul orașului Ocnița.
Nordul Moldovei, Iluminat stradal inteligent, inaugurat în orașul Ocnița, sprijin ue, uniunea europeana, igor dodon psrm, infrastructura moderna guvern filip pdm 
loading...

Comments are closed.