Actual

Norvegia se implică activ în fortificarea capacităților MAI

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, 16 iunie, Ministerul Afacerilor Interne și departamentul NORCAP al Consiliului Norvegian pentru Refugiați au semnat un Memorandum de înțelegere, pentru fortificarea capacităților MAI în gestionarea crizei refugiaților.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Delegația condusă de Benedicte Giæver, directorul executiv al NORCAP, a apreciat dialogul eficient dintre partea norvegiană și MAI, menționând că își dorește să identifice necisitățile ministerului unde este nevoie sporită de asistență și să se focuseze nemijlocit pe acele paliere.

„Criza regională, provocată de războiul la hotarul nostru, înseamnă nu doar criza umanitară provocată de afluxul masiv de refugiați, dar și criza securității și capacității statului de a asigura stoparea la hotare a riscurilor criminalității transfrontaliere, inclusiv traficul de ființe umane, droguri și arme, securitatea cetățenilor și a străinilor aflați în țară. Avem nevoie să sporim capacitățile poliției de frontieră și a poliției, pentru a putea menține amenințările în afara teritoriului european”, a menționat Serghei Diaconu.

„Voi sunteți în prima linie, de aceea înțelegem nevoia de a îmbunătăți capacitățile de reziliență a statului. Vă vom ajuta și vom transmite mesajul vostru la nivel înalt, astfel încât să vedem ce resurse putem identifica, pentru a oferi asistența necesară”, a menționat Benedicte Giæver.

Totodată, secretarul general a menționat necesitatea de a îmbunătăți comunicarea instituțiilor de stat cu cetățenii și refugiații, în contextul în care dezinformarea și discursul de ură iau amploare.

NORCAP face parte din Consiliul Norvegian pentru Refugiați și are misiunea de a furniza expertiză și dezvolta capacități care să permită partenerilor să răspundă nevoilor persoanelor aflate în situații de criză. În prezent, sunt implicați în gestionarea atât a crizelor noi, cât și a celor prelungite din 35 țări. Domeniile de specialitate ale departamentului sunt securitate alimentară, educație, adăpost, asistență juridică, managementul taberelor și apă, salubritate și igienă.

Menționăm că acesta este primul memorandum semnat de către MAI și Consiliul Norvegian pentru Refugiați.

loading...

Comments are closed.