Alte știri

Nou grafic pentru Ambasada României la Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ambasada României în Republica Moldova informează că au fost modificate procedura de eliberare a acordului șefului misiunii diplomatice/ oficiului consular, precum și programul de lucru, pentru a veni în sprijinul persoanelor care solicită depunerea jurământului de credință față de România la sediul Autorității Naționale pentru Cetățenie (ANC).

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!
Noua procedură pentru eliberarea acordului nu mai este condiționată de locurile alocate de către ANC pentru misiunile diplomatice și oficiile consulare. După obținerea acordului șefului misiunii diplomatice, persoanele trebuie să se adreseze direct ANC în vederea obținerii unei programări la sesiunile organizate la sediul din București.
1. Persoanele care pot depune jurământul de credință la sediul ANC:
 Cele care au solicitat redobândirea cetățeniei române cu menținerea domiciliului în străinătate, având ca temei legal art. 11 din Legea cetățeniei române nr. 21/1991, iar ulterior au optat pentru stabilirea domiciliului în România;
 Cele care doresc menținerea domiciliului în străinătate, dar solicită depunerea jurământului la București.
2. Condiții pentru depunerea jurământului de credință la ANC:
 Persoanele enumerate mai sus pot depune jurământul de credință, în termenul prevăzut de lege și la sediul ANC din București, cu acordul șefului de misiune sau al oficiului consular din Republica Moldova.
 Acordul șefului de misiune pentru depunerea jurământului de credință la sediul ANC este emis de către Secția consulară a Ambasadei României la Chișinău exclusiv în baza unei programări prealabile, obținute prin intermediul portalului extern www.econsulat.ro, în baza cererii online transmise spre pre-validare cu opțiunea depunerii jurământului de credință la ANC.
 Pentru procesarea cererii de către Secția consulară sunt necesare aceleași documente ca cele solicitate în vederea programării pentru depunerea jurământului de credință față de România la sediul misiunii diplomatice.
3. Obținerea programării:
 Cererile online pentru depunerea jurământului de credință vor fi programate de către Secția Consulară, cu respectarea ordinii cronologice a datei de transmitere a acestora.
 Data și ora programării vor fi trimise automat de sistem la adresa de e-mail care a fost folosită pentru crearea contului de utilizator pe portalul www.econsulat.ro.
Începând cu data de 5 iulie 2021, programul de lucru cu publicul se va desfășura astfel:
PROGRAMUL DE LUCRU CU PUBLICUL:
PRELUARE DOSARE DE REDOBÂNDIRE/DOBÂNDIRE A CETĂȚENIEI ROMÂNE
ELIBERARE CERTIFICATE DE CETĂȚENIE MINORILOR
ELIBERARE DUPLICATE CERTIFICATE CETĂȚENIE
LUNI
08:00 – 13:00
14:00 – 16:00
SESIUNI DEPUNERE JURĂMÂNT DE CREDINȚĂ
MARȚI – VINERI
08:00 – 13:00
14:00 – 16:00
ELIBERAREA ACORDULUI ȘEFULUI MISIUNII DIPLOMATICE
MARȚI – JOI
14:00 – 16:00
PRELUARE ACTE NOTARIALE, ACTE DE STARE CIVILĂ, PAȘAPOARTE, VIZE
LUNI – JOI
08:00 – 13:00
14:00 – 16:00
ELIBERARE DOCUMENTE STARE CIVILĂ, VIZE, PAȘAPOARTE
MARȚI – JOI
08:00 – 13:00
Accesul în sediul Secției consulare a Ambasadei României la Chișinău este permis numai în următoarele condiții:
• Purtarea obligatorie a măștii de protecție!
• Lipsa simptomelor asociate COVID-19 (temperatură ridicată, tuse, rinoree, respirație dificilă)!
• Menținerea distanței fizice (mai mare de 1 m)!
• Prezentarea email-ului cu data programării!
Nu se permite accesul aparținătorilor/rudelor/prietenilor!
Măsurile de protecție de mai sus sunt necesare atât pentru protejarea dumneavoastră, cât și a personalului consular și sunt conforme cu normele și recomandările autorităților române și ale Republicii Moldova în contextul pandemiei de COVID-19.
Precizări importante:
Serviciile consulare sunt gratuite.
Ambasada României la Chișinău descurajează apelarea la firmele de intermediere și nu favorizează sub nicio formă cererile primite pe alte căi decât prin portalul www.econsulat.ro
loading...

Comments are closed.