Actual

Noua conducere a PG a început presiunile asupra mediului de afaceri

Pinterest LinkedIn Tumblr

Asociația de reciclare și colectare a metalelor condamna vehement presiunile și încălcările procurorilor în cadrul dosarului Metalferos și face apel către Procuratura Generală să fie încetate acțiunile abuzive față de companiile din domeniu.

Președintele Asociației, Ion Drăniceru, a susținut astăzi o conferință de presă, în care a venit cu detalii pe marginea acestui dosar, relatând un șir de încălcări și abuzuri admise în cadrul investigației de către procurorul pe caz, Vladislav Căruceru.

Președintele asociației AMRCMFN a relatat că membrii acesteia sunt chemați de către organele de investigație, pentru a fi prezentate învinuiri, la care sunt atașate probe, care nu corespund realității, fiind comise abuzuri și ilegalitați.

“Constatările procurorului Căruceru sunt bazate pe niște declarații ale așa numitor martori, care au fost intimidați și presați să dea declarații, fiind avertizați că în caz contrar vor fi aduși silit. Toată investigația Procurorului pe dosarul Metalferos se rezumă la ridicarea unor contracte semnate de întreprinderea de stat și careva agenți economici, declarați “favorizați” din pod.

Prin urmare, orice companie care a colaborat cu Metalferos, automat devenea învinuită, fără probe concludente. Toate acțiunile întreprinse de procuror pe acest dosar, ne fac să credem că scopul real urmărit este distrugerea activității companiilor din domeniu și nicidecum elucidarea adevărului. Pe lângă presiunile publice la care sunt supuși agenții economici, constatăm cu regret că până acum Procuratura Generală nu dorește să investigheze cu bună știință acest caz.

Am enunțat de nenumărate ori disponibilitatea de a prezenta toate probele și documentele necesare pe marginea acestui dosar, am solicitat repetat și audieri la Procurorul General actual și fost, ținând cont de rezonanța acestui dosar, dar nu suntem auziți “, a menționat președintele AMRCMFN în cadrul conferinței de presă.
Reieșind din cele enunțate, reprezentanții asociației au solicitat să fie încetate toate acțiunile abuzive în raport cu agenții economici și să fie numit un nou procuror de caz pe dosarul Metalferos.

Asociația Moldovenească de Recliare și Colectare a Metalelor Feroase și Neferoase a depus luni, 22 Noiembrie, la Procuratura Generală o solicitare pentru audiență pe acest caz la procurorul general interimar Dumitru Robu.

Companiile din cadrul asociației activează pe această piață mai bine de 20 de ani. Iar în toată această perioadă au fost virate zeci și sute de milioane de lei în bugetul public sub formă de impozite și alte contribuții pentru stat.

Comunicat de presă

loading...

Comments are closed.