Alte știri

Noua funcție Google Maps îți face călătoriile în străinătate mai ușoare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Google Maps vine cu o funcționalitate nouă de care să te folosești atunci când treci granița și ajungi într-o țară în care nu cunoști limba locală, anunță PlayTech.ro

La fel cum româna sunt extrem de complicat pentru cei care nu o vorbesc, așa și pentru români există o serie de limbi pe care le descifrează cu greu atunci când ajung în alte țări. De multe ori, asta îți dă bătăi de cap și atunc când încerci să te orientezi în țara respectivă, pentru că numele de străzi, localități sau obiective turistice sunt scrise, de mutle ori, cu niște caractere atât de ciudate încât nu poți înțelege nimic.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Dacă ajungi în țări ca Italia sau Spania, lucrurile nu sunt neapărat extrem de complicate. Dificultatea vine când încerci să pronunți nume de străzi precum Poległych w Krzesławicach din Cracovia sau Bischöflich-Geistlicher-Rat-Josef-Zinnbauer din Dingolfing (o localitate din zona Münchenului), sau a orașului Jászalsószentgyörgy din Ungaria. Asta devine problematic atunci când încerci să comanzi un taxi sau să întrebi o persoană informații suplimentare despre acel loc.

În acest sens, Google a introdus în Google Maps o funcționalitate de traducere, care pronunță numele locurilor și adreselor în limba locală.

Cum te va ajuta Google Maps în călătoriile din străinătate

După introducerea funcționalității, lângă nume și adrese va părea un buton „speaker”. La apăsarea acestuia, Google va rosti pronunțarea corectă.

Dacă dorești să continui conversația în acea limbă, Google Maps îți face legătura imediat cu Google Translate. Funcționalitatea de pronunțare a numelor și locurilor este disponibilă pentru 50 de limbi, de la albaneză și croată la cantoneză, coreană sau japoneză, urmând ca numărul acestora să crească. În pachet este și limba română, ceea ce va face mai ușor pentru străini să pronunțe strada Știrbei Vodă sau Lipscani.

Tehnologia „text-to-speech” detectează automat limba în care este setat telefonul, pentru a determina ce denumiri să traducă automat. De exemplu, dacă telefonul este setat în engleză sau română și cauți un loc specific din Tokyo, atunci noul buton va apărea lângă adresă sau numele locului, pentru a putea obține traducerea lui în timp real.

Funcționalitatea va fi disponibilă pe Google Maps începând cu lume noiembrie, pe Android și iOS.

loading...

Comments are closed.