Actual

Nouă persoane au depus astăzi jurământul pentru a primi cetățenia Republicii Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un grup de 9 de persoane care domiciliază în municipiul Chișinău au depus astăzi jurământul pentru acordarea sau redobândirea cetățeniei Republicii Moldova, în prezența viceprimarului capitalei, Angela Cutasevici.

Persoanele cărora le-a fost acordată cetăţenia Republicii Moldova sunt originare din Federaţia Rusă, Ucraina și Turkmenistan. Dintre acestea, 7 persoane au obţinut cetăţenia statului nostru, iar două persoane şi-au redobândit-o.

Pe parcursul anului trecut, 62 de persoane care locuiesc în municipiul Chişinău au obţinut cetăţenia Republicii Moldova, inclusiv 18, în anul 2021.

În conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru a obţine sau a redobândi cetăţenia Republicii Moldova, solicitanţii trebuie să susţină un examen de cunoaştere a limbii și a istoriei statului, precum şi a legislaţiei naţionale. O comisie specială guvernamentală examinează dosarul, după care este emis decretul Preşedintelui Republicii Moldova. Ulterior, solicitanţii depun jurământul în faţa Primarului General al municipiului sau a preşedintelui de raion.

loading...

Comments are closed.