Actualitate

Nouă subiecți vizați în controalele ANI. Alți doi primari și-au declarat conflictele de interese

Pinterest LinkedIn Tumblr

În perioada 5-9 aprilie 2021, Autoritatea Națională de Integritate a inițiat trei controale referitor la posibile conflicte de interese admise de către fostul director al S.A “Furnizarea Energiei Electrice Nord”, un șef al unei Direcții din cadrul Consiliului raional Cahul și un primar din raionul Fălești. O procedură de control privind incompatibilitate în funcția publică a fost pornit pe numele unui primar din raionul Fălești.

Un funcționar din cadrul IP Telenești al Inspectoratului General de Poliție al Ministerului Afacerilor Interne ar putea fi sancționat pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale. În acest sens, inspectorii de integritate au pornit o cauză contravențională pe numele acestuia. Două acte de constatare a conflictelor de interese au fost emise de inspectorii de integritate. Astfel, un primar din raionul Criuleni și un consilier din municipiul Comrat au fost stabiliți cu câte un conflict de interese.

O incompatibilitate de funcție a fost constatată în privința unui funcționar cu statut special din cadrul Direcției Generale de Detenții din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Un consilier din raionul Căușeni a fost sancționat pentru nedeclararea și nesoluționarea unui conflict de interese în termenul stabilit de lege. Alți doi primari au respectat legislația ANI, declarând în termen noi conflcite de interese. Este vorba despre primarul din localitatea Băcioi, mun. Chișinău și primarul satului Hăsnășenii Mari, r-nul Drochia, care se numără printre cei mai activi subiecți cu conflicte de interese declarate și soluționate.

Prin sistemul ”e-Integritate” au fost distribuite 15 sesizări.

Reprezentanții ANI au acordat consultații telefonice la 57 de apeluri și au participat în cadrul a 4 evenimente online. Pe portalul Public au fost depuse alte de 588 de declarații avere și interese personale.

loading...

Comments are closed.