Alte știri

Noua variantă de coronavirus din Marea Britanie, detectată în Ungaria

Pinterest LinkedIn Tumblr

„Ungaria a detectat o nouă variantă, mai uşor transmisibilă de coronavirus, identificată pentru prima dată în Marea Britanie”, a declarat şefa Direcţiei de Sănătate Publică, miercuri, la o săptămână după ce statul a ridicat interdicţia asupra zborurilor de pasageri din Regatul Unit, relatează Reuters.

Guvernul premierului Viktor Orban a extins săptămâna trecută carantina parţială, în vigoare de la începutul lunii noiembrie până la începutul lunii viitoare, pentru a ajuta la reducerea răspândirii virusului în Ungaria, în timp ce campania de vaccinare a avut un start lent.

Începând de la 11 noiembrie, după ce ţara a fost lovită de un al doilea val al pandemiei, toate şcolile secundare au fost închise, la fel şi hotelurile şi restaurantele – cu excepţia meselor luate la pachet.

Totodată, a fost restricţionată circulaţia după ora 19:00 şi toate adunările au fost interzise. „Colegii mei au identificat varianta virusului din Marea Britanie, găsită deja în ţările vecine, în probele prelevate de la trei pacienţi”, a declarat şefa DSP, Cecilia Muller. „Era evident că nici Ungaria nu va reuşi să evite această variantă”, a adăugat ea.

În pofida unui declin recent al numărului de cazuri active şi spitalizări, Muller a precizat că nu se poate recomanda relaxarea restricţiilor existente.

Până miercuri, Ungaria, cu o populaţie totală de aproximativ 10 milioane, a raportat 345.710 cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei, cu 10.948 de decese. Aproape 5.000 de persoane sunt în prezent spitalizate, ceea ce pune presiune pe sistemul sanitar naţional.

sursa: agerpres

loading...

Comments are closed.