Economic

Noua versiune SIA „e- Factura”, lansată în exploatare industrială

Pinterest LinkedIn Tumblr

 Începând de astăzi, 1 iulie, contribuabilii pot utiliza noua versiune a sistemului informațional automatizat de creare și circulație a facturilor fiscale electronice (SIA) „e – Factura”, lansată în exploatare industrială. SIA „e – Factura” poate fi accesată în mod automatizat prin intermediul sistemului „Cabinetul personal al contribuabilului” de pe portalul https://www.sfs.md.

Noua versiune a serviciului electronic a fost elaborată și este gestionată de Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF), administrator tehnico – tehnologic al sistemului informațional integrat al Serviciului Fiscal de Stat (SFS).

Directorul CTIF, Vitalie Coceban, a relatat că elaborarea și lansarea noii versiuni a sistemului „e – Factura” este una din cele mai importante proiecte din agenda anului curent, subliniind că echipa de specialiști IT ai instituției a reușit să facă față acestei provocări. Lansarea în termen a sistemului „e – Factura” demonstrează că echipa instituției are capacitatea de a implementa proiecte digitale complexe de anvergură națională, a afirmat directorul CTIF.

El a îndemnat agenții economici să utilizeze mai activ serviciul „e – Factura” pentru a se convinge că acesta este un instrument comod, eficient și operativ în documentarea tranzacțiilor, interacțiunea cu SFS și îndeplinirea obligațiilor fiscale. Toate funcționalitățile dezvoltate, dar și funcționalitățile noi ale sistemului „e- Factura” au scopul de a simplifica procesele de circulație a facturilor fiscale electronice și a ușura astfel activitatea agenților economici, a menționat Vitalie Coceban.

Amintim că CTIF a desfășurat, în perioada 1 – 30 iunie, testarea funcționalităților și componentelor noii versiuni a SIA „e – Factura” la care au participat mai mulți utilizatori din cadrul a circa 120 de entități. Pentru a oferi agenților economici posibilitatea de a integra sistemele proprii de contabilitate cu SIA „e – Factura” prin intermediul aplicației APIeFactura, CTIF va acorda în continuare solicitanților acces la platforma de test a sistemului. Detalii despre obținerea accesului la platforma de test pot fi găsite aici. (https://www.ctif.gov.md/ro/fost-dat-startul-etapei-de-testare-noii-versiuni-sistemului-e-factura)

În aceeași perioadă, CTIF a organizat 28 cursuri de instruire online gratuite privind utilizarea noii versiuni a sistemului „e – Factura” la care au participat 685 de contribuabili. Instituția va organiza asemenea cursuri și în luna iulie, oferind astfel contribuabililor care utilizează SIA „e – Factura” posibilitatea de a aduce la cunoștința specialiștilor CTIF neconformitățile constatate și a formula propuneri privind îmbunătățirea funcționalităților acestui sistem.

Pentru consultații cu privire la funcționalitățile noii versiuni a sistemului „e-Factura”, apelați Centrul unic de apel 080001525 al SFS sau Centrul de apel al CTIF 022 822222.

loading...

Comments are closed.