Alte știri

Noul focar de COVID-19 din Coreea de Sud a apărut în comunitatea gay

Pinterest LinkedIn Tumblr

După ce a fost dată drept exemplu mondial pentru modul în care a gestionat epidemia de coronavirus, Coreea de Sud se confruntă acum cu riscul unui al doilea val. Dacă prima dată focarul a fost legat de o comunitate religioasă, acum răspândirea rapidă a infecției s-a făcut prin intermediul unor cluburi de noapte din Seul frecventate de comunitatea LGBT, ceea ce alimentează resentimentele față de persoanele cu orientare homosexuală, relatează Digi24.ro

Peste 100 de cazuri noi de coronavirus au legătură cu viața de noapte din capitala sud-coreeană, iar sâmbătă autoritățile au ordonat închiderea temporară a tuturor cluburilor și barurilor. Noul focar a generat îngrijorare în Coreea, care a fost, alături de China, printre primele țări care s-au confruntat cu noul coronavirus. În ultimele săptămâni, însă, cazurile scăzuseră simțitor și Coreea de Sud trecuse la măsuri de relaxare.

Posibilitatea ca noul focar să aibă legătură cu lumea gay a orașului a generat puternice sentimente homofobe. În centrul acestui nou focar pare să fie un tânăr de 29 de ani. Presa locală a accentuat orientarea sa sexuală și a relatat că acele cluburi pe care le frecventa erau locuri de întâlnire pentru homosexuali, deși oficial nu se recunoșteau ca atare, scrie CNN.

Reacția de respingere a societății ar putea îngreuna ancheta epidemiologică, pentru că eventualele sale contacte s-ar putea teme să iasă la lumină. Deși toate cele trei cluburi asociate cu acest focar le ceruseră la sosire clienților numele complete și numerele de telefon, autoritățile nu au putut contacta aproape 2.000 de clienți, ceea ce înseamnă fie că ei au evitat apelurile, fie că și-au dat numere false.

Municipalitatea a trebuit să recurgă la alte metode pentru a le lua urma. Folosindu-se de înregistrările de date ale operatorilor de telefonie mobilă, autoritățile au descoperit că 10.905 oameni au fost în aria localurilor de noapte din cartierul Itaewon între 24 aprilie și 6 mai.

Tuturor acestor oameni li s-a dat un SMS prin care au fost chemați la testare.

De asemenea, folosindu-se de datele cardurilor de credit, autoritățile au putut urmări aproape 500 de oameni cărora li se ceruse să-și facă testul și să stea în autoizolare.

Însă abia după ce autoritățile au oferit posibilitatea testării sub anonimat, numărul persoanelor care s-au prezentat aproape că s-a dublat în 24 de ore.

Primarul Seulului crede că de vină este discursul urii și tot mai multele voci care îi condamnă pe acești oameni.

Citește și: Virusologii au descoperit două noi mutaţii ale coronavirusului

loading...

Comments are closed.