Noul Ministru al Apărării, refuză să răspundă la întrebarea dacă dorește sau nu retragerea armatei ruse din Transnistria

Un torționar de la 7 aprilie a fost ales astăzi ministru în guvernul ilegal al Maiei Sandu, psrm acum, parlament republica moldova, pavel voicu, 

Ministrul Apărării în Guvernul condus de Maia Sandu și fostul consilier pentru misiuni speciale al lui Igor Dodon, Pavel Voicu, evită să răspundă la întrebarea dacă își dorește retragerea forțelor militare ruse din regiunea transnistreană. Voci a răspuns evaziv și în ceea ce privește măsurile pe care ar urma să le întreprindă în această direcție.

După prezentarea sa corpului de comandă al Armatei Naționale, Voicu a fost întrebat ce părere are despre prezența trupelor armatei ruse în Republica Moldova, transmite deschide.md

Mai jos vedeți dialogul dintre jurnalist și Pavel Voicu:

Jurnalist: În calitate de ministru al Apărării, veți insista pe retragerea trupelor armatei ruse din Republica Moldova? Și dacă da, atunci ce veți face mai exact în acest sens?

Pavel Voicu: Mai întâi de toate, o să analizez care este situația la momentul actual în Ministerul Apărării. O să analizez toate strategiile care au fost până acum, toate reformele și proiectele care au fost. Este evident că cele care sunt benefice pentru țara noastră, pentru cetățenii Republicii Moldova, o să le păstrăm, iar dacă nu, împreună cu colegii o să muncim, o să lucrăm asupra lor pentru a le ajusta la situația creată în țară.

Jurnalist: Cu armata, vă rog, încă odată concret, nu ne-ați răspuns.

Pavel Voicu: Vom analiza situația.

Pavel Voicu: Dar vă doriți asta? Considerați că este un pericol, pentru că se află pe teritoriul Republicii Moldova?

Pavel Voicu: Ne dorim tot binele pentru Republica Moldova. De aceasta se ocupă și alte structuri. Deci, Ministerul Apărării este o componentă a acestei structuri care activează în acest domeniu. Repet, Ministerul Apărării va întreprinde și va desfășura toate activitățile care sunt benefice pentru cetățenii Republicii Moldova, pentru angajații Ministerului Apărării și pe extern va conlucra cu toate forțele, cu toate instituțiile care sunt gata să ne ajute și noi în continuare să convenim atunci când este necesar.

Voicu a fost întrebat și despre implicarea sa în dosarul „7 aprilie”, când a deținut șefia la Comisariatul de Poliție Botanica din capitală și acuzațiile aduse privind maltratarea a unor tineri.

Eu mi-am îndeplinit obligațiunile de serviciu. Acuzațiile care au fost, nu au fost corecte. Dacă o să găsiți o persoană care a avut de suferit din cauza mea, ca comandant, sau a subalternilor mei; sau dacă a fost reținut de către Comisariatul de Poliție Botanica, atunci  eu sunt gata să dau răspuns la toate întrebările. A fost un fals și au fost niște declarații politice”, a declarat el.

Pavel Voicu a absolvit Academia de poliţie “Ştefan cel Mare” a MAI și Academia de Administrare Publică. Din 1995, el a ocupat diferite funcții în cadrul Inspectoratului de Poliție Ungheni şi Centrul Național Anticorupție.

A deținut funcția de comisar ale raioanelor Călăraşi şi Cimișlia, a fost șef al Inspectoratului de Poliție Buiucani. Pavel Voicu a ajuns în atenţia opiniei publice în urma violențelor din 7 aprilie 2009. Presa a scris atunci că, fiind comisar al sectorului Botanica, ar fi fost implicat în reținerea, maltratarea și torturarea tinerilor. Faptele au fost însă dezmințite de acesta.

Din februarie 2016 acesta a deținut funcția de şef al Inspectoratul de Poliție din Tighina, însă în august 2017 a ajuns în curtea lui Dodon, fiind numit în funcția de consilier pentru misiuni speciale.

De precizat că Pavel Voicu și Vasile Șova sunt doi consilieri ai lui Dodon, care fac parte din Guvernul condus de Maia Sandu.

Sursa: deschide.md

Total
0
Shares
 
Total
0
Share