Externe

Noul președinte al Mexicului îl va invita pe Trump la ceremonia sa de învestire

Pinterest LinkedIn Tumblr

Preşedintele ales al Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, a declarat joi că îl va invita pe preşedintele american Donald Trump la ceremonia sa de învestire de pe 1 decembrie. Lopez Obrador, care a cîştigat alegerile prezidenţiale de duminică, a declarat că îl va invita la ceremonia sa pe Trump, alături de prim-ministrul canadian Justin Trudeau şi alţi şefi de stat.

„Va fi trimisă o invitaţie către Donald Trump. Sîntem ţări vecine, avem relaţii economice şi comerciale, o legătură de prietenie”, a declarat Obrador într-o conferinţă de presă.

Relaţiile dintre Trump şi Obrador sînt tensionate, din cauza unor subiecte precum imigraţia, renegocierea Acordului de Comerţ Liber Nord American (NAFTA) şi afirmaţiile lui Trump conform cărora Mexicul va plăti un zid care va fi construit la graniţa dintre cele două ţări.

Obrador doreşte să ajungă la un acord cu Trump prin care SUA vor susţine dezvoltarea economică din Mexic şi America Centrală, iar la schimb, Mexicul va acţiona pentru a reduce imigraţia din regiunea de nord.

loading...

Comments are closed.