Noul procuror general interimar dezminte o informație publicată de Jurnal.md

Procurorul General interimar dezminte informațiile apărute la 13 octombrie 2022, pe site-ul jurnal.md în cadrul unui articol denumit: „Ion Munteanu, noul procuror general interimar, implicat într-un caz de corupție în domeniul construcțiilor”.

În contextul articolului enunțat supra, aducem la cunoștința opiniei publice că, informațiile răspândite în cadrul acestui articol, nu corespund realității și reprezintă un act de discreditare a Procurorului General interimar.

Or, Procurorul General interimar, dl Ion Munteanu a solicitat dreptul la replică autorului articolului în cauză, însă până la acest moment opinia acestuia, aferent subiectului relatat, nu a fost expusă.

În acest context, ținem să precizăm că, procesul penal la care se face referire în articolul jurnalistic, nu s-a aflat în gestiunea nemijlocită a dlui Ion Munteanu, care deținea la acel moment funcția de adjunct interimar al procurorului-șef Anticorupție. Or, dl Ion Munteanu, conform atribuțiilor funcționale a verificat în ordinea controlului ierarhic superior, actele și acțiunile procurorului ierarhic inferior, examinând plângerea depusă de petiționar împotriva ordonanței de refuz în pornirea urmăririi penale, emisă de un procuror executor.

Mai mult, concretizăm că, faptele sesizate au fost investigate de Centrul Național Anticorupție, iar la propunerea ofițerului de urmărire penală din cadrul acestei entități, în decembrie 2021, Procuratura Anticorupție a dispus refuzul în pornirea urmăririi penale, din motivul că fapta nu întrunește elementele infracțiunii. Or, emiterea acestei decizii a fost determinată de existența a două hotărâri judecătorești irevocabile pe cazul sesizat.

În continuare, ordonanțele emise de Procuratura Anticorupție au fost supuse controlului judecătoresc, în rezultatul căruia judecătorul de instrucție a dispus anularea acestora.

În acest sens, concretizăm că, decizia judecătorească de anulare a ordonanțelor procurorilor nu este definitivă, procurorul de caz, având dreptul să o conteste cu recurs la Curtea de Apel Chișinău.

Comunicat de presă

Total
0
Shares
Total
0
Share