Actual

Noul șef al TRM, votat de PAS, vrea să vândă Casa Radio

Pinterest LinkedIn Tumblr

Înstrăinarea clădirii Casei Radio din cauza costurilor mari de întreținere s-ar număra printre opțiunile analizate de conducerea companiei Teleradio-Moldova (TRM) cu privire la reformarea instituției. Directorul general al TRM, Vlad Țurcanu, votat de PAS, le-a vorbit membrilor Consiliului de supraveghere și dezvoltare (CSD), la jumătate de an de la preluarea mandatului, despre problemele cu care se confruntă și soluții, scrie media-azi.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Pentru a rezolva o parte din probleme, compania publică de televiziune și radio din Georgia ar fi dispus transmiterea gratuită către TRM a unui proiect de reorganizare a spațiilor, care a fost pregătit pentru radiodifuzorul public de la Tbilisi, însă care ar trebui adaptat pentru necesitățile Teleradio-Moldova, deoarece proiectul georgian este proiectat pentru 1.000 de persoane, în timp ce la TRM este vorba de circa 500 de angajați. „Este important să realocăm oamenii de la radiodifuziune pentru că această clădire nu mai răspunde situației actuale. În anii ‘80, când a fost dată în exploatare, exista un singur post de radio și lucrau aici sute de oameni. Acum avem sub 300 de oameni împreună cu orchestra, în spații care ating 11.000 de metri pătrați. Trebuie să vă spun că o mare parte din bugetul pe care îl primim de la Parlament merge către întreținerea acestor spații. La radiodifuziune, în lunile de iarnă, plătim 30.000 de euro lunar pentru întreținerea acestor spații. Deci este o prioritate să părăsim Casa Radio, să o înstrăinăm, să o vindem sau să o cedăm statului ca să optimizăm spațiile, lucru care trebuia făcut cel puțin două decenii în urmă”, a menționat Vlad Țurcanu.

Potrivit lui, compania ar putea obține în jur de 15 milioane de euro din înstrăinarea bunului, bani ce ar putea fi alocați inclusiv pentru dezvoltarea companiei.

loading...

Comments are closed.