Alte știri

Nu e o glumă! NASA pregătește construcția unei rachete care să transporete constructori spre colonizarea Lunii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Agenția spațială americană NASA a început să atragă companii private pentru a proiecta rachete capabile deja peste 10 ani să aselenizeze un om pe Lună. Unul din principalii parteneri NASA poate deveni Astrobotic, care lucrează la proiectarea modulului robotizat Peregrine.

Aparatul care se contruiește în momentul de față la nivel de teste după modelul proiectului Small Lander Initiative, în 2020 va avea posibilitatea să se aselenizeze sigur pe suprafața satelitului natural al pământului. După părerea savanților, Peregrine poate fi cea mai sigură și comodă metodă de a transporta astronauții și constructorii pentru a forma prima colonie pe lună.

Parteneriatul dintre NASA și companiile private permit companiei spațiale americane să se concentreze pe contrucția suportului de rachete SLS și să nu cheltuie resurse umane și materiale pe alte programe. Cu toate acestea, în compania Astrobotic amintesc că modulul Peregrine este unul din cele mai ieftine aparate spațiale create în cadrul programei spațiale.

loading...

Comments are closed.