Externe

”Nu vă ucideți bunica!”. Oficialii statelor europene fac apel la tineri să oprească răspândirea virusului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Autoritățile din mai multe state europene le cer tinerilor în mod special să respecte regulile de prevenție a infecției cu coronavirus, în condițiile în care statisticile arată că aceștia sunt primii responsabili pentru noua creștere a numărului de cazuri COVID, scrie The Guardian.

Ministrul Sănătății din Marea Britanie a cerut zilele trecute oamenilor să ”nu își ucidă bunica”, într-un moment în care statisticile din Regat au confirmat că tinerii sunt cei responsabili pentru creșterea numărului de cazuri COVID.

Deşi numărul deceselor cauzate de noul coronavirus se află la cel mai scăzut nivel de după luna martie, numărul noilor cazuri pozitive este în creştere, la fel cum se întâmplă şi în alte ţări din Europa.

Acest număr a ajuns marţi la 2.460 – una dintre cele mai mari cifre care au fost atinse după luna mai – iar totalul a urcat la 352.560. În aceste condiții, adunările la care participă mai mult de şase persoane vor fi interzise începând de luni în Anglia. Limita era fixată în prezent la 30 de persoane.

Sursa: Libertatea

Citește și: COVID-19 se răspândește îngrijorător printre tinerii care s-au plictisit de distanțarea socială

loading...

Comments are closed.