Nu vor să răspundă în fața legii! Binomul PAS cu DA au fugit de ancheta Parlamentului privind scandalul “Open Dialog”

ludmila kozlovska, lobby pas, maia sandu bruxelles, nastase bruxelles, alexandru machedon, natalia morari, ludmila kozlovska, agenti servicii secrete ruse, agenti fsb moldova

Liderii partidelor PPDA și PAS, Andrei Năstase și Maia Sandu au refuzat audierile în Parlament cu privire la scandalul “Open Dialog”. În această dimineață, cei doi au ieșit în fața presei cu declarații prin care au încercat să găsească justificări pentru colaborarea cu Ludmila Kozlovska și refuzul pentru aurierile în Parlament.

Maia Sandu a declarat că PAS nu a fost finanțat niciodată de către fundația Open Dialog, cu toate acestea refuză să participe la audieri. Lidera PAS cere ca ședința să aibă loc cu ușile deschise, cu toate că acest lucru este ilegal întrucât comisia va opera cu informații juridice, iar Maia Sandu a găsit un pretext pentru a se eschiva de la audieri.

Amintim că o comisie Parlamentară de anchetă a fost creată la începutul lunii octombrie după ce, mai mulți deputați din fracțiunea PDM au cerut investigarea legăturilor dintre președinta fundației Open Dialog, Ludmila Kozlovska și partidele de opoziție, PAS și Platforma DA. În opinia acestora, fundația dată, a cărei președintă a fost declarată persona non-grata pe teritoriul Uniunii Europene, ar finanța partidele de opoziție, astfel implicându-se în politica internă a Republicii Moldova.

În Republica Moldova, Ludmila Kolzovska și fundația Open Dialog au devenit cunoscute datorită relațiilor strânse a acestora cu opoziția de la Chișinău, anume liderii protestelor Maia Sandu și Andrei Năstase. Activista originară din Ucraina s-a evidențiat în special ca o bună prietenă a avocatei fugare Ana Ursachi care i-a reprezentat în instanță pe Grigore Petrenco și Veaceslav Platon.

În anul 2017, liderii celor două partide au fost prezenți la conferința organizată de fundația condusă de Kozlovska. Totodată, președinta Open Dialog și reprezentanții opoziției din Republica Moldova apar deseori în fotografii la Bruxelles, uneori însoțiți de deputații din Parlamentul European. Totodată, în anul 2018, aceasta a fost expulzată de pe teritoriul Uniunii Europene, fiind suspectată de relații cu serviciile secrete rusești.

Amintim că mai mulți comentatori politici de la Chișinău au spus în repetate rânduri că Maia Sandu și Andrei Năstase prin intermediul partanerilor politici din PPE au cerut blocarea asistenței macrofinanciare pentru a demonstra că actuala guvernare din Republica Moldova, nu are susținere la nivel internațional.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share