Actualitate

Numărul autovehiculelor cu numere de înmatriculare transnistrene care traversează frontiera de stat moldo-ucraineană pe segmentul central s-a diminuat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Întru stimularea procesului de acces în traficul rutier internațional a mijloacelor de transport din regiunea transnistreană, în orașele Tiraspol şi Rîbniţa activează în prezent două puncte de înmatriculare a mijloacelor de transport, care prestează servicii de documentare cu plăcuțe de model neutru.

Potrivit datelor din Registrul de stat al transporturilor, în perioada 01.09.2018 – 22.04.2021 în subdiviziunile din or. Tiraspol și or. Rîbnița au fost înmatriculate cu plăci neutre 4881 de vehicule, dintre care 3618 de vehicule la Tiraspol şi 1263 de vehicule la Rîbniţa.

De asemenea, conform datelor din Registrul de stat al conducătorilor auto, pentru perioada 01.10.2018 – 17.04.2021 din numărul total de „permise de conducere”, emise în regiune, au fost preschimbate în permise de conducere naționale ale Republicii Moldova 11487 de permise.

În contextul monitorizării situației trecerilor peste frontiera de stat, este de menționat, că pe parcursul lunii martie curent, numărul traversărilor frontierei de stat moldo-ucrainene pe segmentul central (transnistrean) de către autovehiculele cu numere de înmatriculare din regiune s-a diminuat, acesta fiind de 90 de traversări, o cifră mult mai mică față de perioadele similare din anii precedenți, potrivit datelor furnizate de Poliția de Frontieră a Republicii Moldova.

Reamintim că începând cu data de 01 septembrie 2021, pe lângă mijloacele de transport înregistrate conform dispozițiilor generale ale legislației Republicii Moldova în traficul rutier internațional vor avea acces doar automobilele care vor dispune de plăcuțe de înmatriculare de model neutru.

loading...

Comments are closed.