Alte știri

Numărul de paturi din cadrul spitalelor din Chișinău va fi suplimentat, pentru a face față numărului în creștere de persoane infectate cu COVID

Pinterest LinkedIn Tumblr

Numărul de paturi din cadrul instituțiilor medicale din municipiul Chișinău va fi suplimentat prin optimizări pe interior. În acest sens, Spitalul Clinic Sf. Arhanghel Mihail, Institutul de Ftiziopneumologie „Chiril Draganiuc” și Spitalul Clinic al MSMPS vor putea interna suplimentar circa 70 pacienți.

Despre acest lucru a anunțat minstrul Sănătății, Muncii și Protecție Sociale, Viorca Dumbrăveanu.

„Numărul persoanelor infectate este în creștere în capitală, iată de ce continuăm consolidarea instituțiilor pentru a face față numărului de internări. La moment, în instituțiile spitalicești pentru copii și cele raionale situația este stabilă, însă vom continua să identificăm soluții pentru consolidarea tuturor instituțiilor.”, a precizat Dumbrăveanu.

Ministrul Sănătății a comunicat că, în prezent, avem internați în spitale 710 pacienți în stare gravă, (dintre care 36 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 1460 – stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare.

Citește și: 247 elevi și 265 de profesori din țară au fost testați pozitiv la COVID-19

loading...

Comments are closed.