Alte știri

Numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 în Chișinău este în scădere

Pinterest LinkedIn Tumblr

Numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 în municipiul Chișinău este în scădere, transmite Moldpres.

Potrivit șefului Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei Chișinău, Tatiana Bucearschi, la data de 16 mai, în spitalele municipale erau internate 198 de persoane diagnosticate cu COVID-19, dintre care 18 erau în stare foarte gravă, 83 în stare gravă, iar 14 aveau forma ușoară a bolii.

„În municipiul Chișinău au fost bolnavi de COVID-19 un număr total de 106 157 de persoane, dintre care s-au recuperat 103 032. Incidența îmbolnăvirilor de COVID-19 este în scădere, de aceea am decis revocarea calității de instituție strategică anti-COVID a Spitalului Municipal Sf. Arhanghel Mihail”, a declarat Bucearschi.

În același timp, oficialul a menționat că singura posibilitate de stopare a pandemiei este vaccinarea, iar persoanele care doresc să se imunizeze o pot face adresându-se la medicul de familie ori direct la Centrul municipal de Vaccinare.

“Numărul locuitorilor Chișinăului care au primit prima doză de vaccin este de 56 476. Mult mai puțini au primit rapelul, doar 5797 de persoane. În comparație cu totalul populației capitalei, cifra este mică”, a precizat Bucearschi.

loading...

Comments are closed.