Alte știri

Numărul încălcărilor regulilor epidemiologice, tot mai mare. Autoritățile amenință cu penalizări

Pinterest LinkedIn Tumblr

Îmbulzeală, plimbări fără măști precum și instituții care activează în condiții neconforme. Sunt doar câteva dintre încălcările depistate de oamenii legii în ultima săptămâna în spațiul public.

În cadrul unei conferințe de presă organizată la Ministerul Sănătății, reprezentanții instituțiilor de stat responsabile de gestionarea pandemiei i-au îndemnat, repetat, pe moldoveni să respecte regulile epidemiologice.

În rezultatul verificărilor inopinate, continuă să fie depistate neconformități. Din numărul total de unități verificate (144), au fost depistate neconformități la trei instituții de educație și învățământ, la trei unități de comerț și la șase obiective de producere și frizerii. Controalele inopinate vor continua. Solicităm în continuare să se asigure respectarea cu strictețe a măsurile care vor conduce la prevenirea răspândirii infecției COVID-19”, a declarat reprezentantul ANSP, Andrei Ciuburciu.

Secretarul de stat de la Ministerul Afacerilor Interne, Sergiu Golovaci, a adăugat că pe sensul de intrare și ieșire din țară a fost înregistrată o descreștere a fluxului total de traversări a frontierei de stat. Totuși, numărul încălcărilor regulile epidemilogice este, în continuare, în creștere:

Nu toți cetățenii au conștientizat pericolul de infectare. 638 de încălcări a prevederilor și restricțiilor. Acestea sunt legate de respectarea obligatorie a cerințelor elementare de purtare a măștilor, respectarea distanței sociale. Controalele și verificările efectuate la unitățile de comerț au demonstrat că în special unitățile din spațiile închise comit încălcări. Mai ales nu purtau măști vizitatorii. Situația nu este mai bună nici în piețele comerciale: nu se poartă masca, nu se respectă distanța. Carabinierii au reapărut în stațiile de transport public”.

sursa: Ea.md

Citește și: Siguranța traficului rutier, discutată în cadrul Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică

loading...

Comments are closed.