Nutriționist: Vara suntem expuși practic dublu la intoxicații

În timpul verii cetățenii sunt expuși, practic, dublu la intoxicații, din cauza alimentelor păstrate în condiții insalubre, contaminate cu bacterii, virusuri sau paraziți. Nutriționista Victoria Ursu a declarat pentru IPN că principala cauză sunt temperaturile ridicate care favorizează dezvoltarea microorganismelor patogene.

Nutriționista atrage atenția asupra faptului că toxiinfecțiile în timpul verii pot apărea și în urma meselor de sărbătoare, pentru care mâncarea este pregătită în prealabil și în cantități mari. Victoria Ursu recomandă populației să evite produsele comercializate în piețele improvizate și locurile neautorizate.

Nutriționista recomandă oamenilor să se informeze dacă produsele pe care le cumpără au fost supuse examenului veterinar și sanitar, dacă alimentele sunt păstrate la temperatura indicată, dacă mâncarea gătită este păstrată la frigider în recipiente acoperite, la temperaturi optime și să spele înainte de consum fructele și legumele.

„Nu uitați de spălatul pe mâini înainte de prepare, servire și luarea mesei”, amintește nutriționista.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share