Alte știri

O aeronavă Boeing 777 a aterizat de urgență la Moscova, din cauza unor probleme la motor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un avion Boeing 777 operat de Rossiya Airlines a aterizat de urgență la Moscova vineri dimineață, la ora locală 4:44, din cauza unor probleme la motor, la mai puțin de o săptămână după ce o aeronavă similară a United Airlines Holdings Inc. a fost afectată de o explozie deasupra Denverului, aruncând resturi deasupra orașului. 

Aeronava Rossiya Air este una pentru marfă și opera pe ruta Hong Kong – Madrid, potrivit unui angajat al aeroportul din Moscova, relatează Bloomberg.

Nici Boeing și nici Rossiya Air nu au făcut comentarii legate de incident.

Echipajul avionului a solicitat aterizarea de urgență după ce unul dintre canalele de comandă de la motorul din stânga nu a mai funcționat, potrivit Interfax. În incident nu ar fi fost rănită nicio persoană și nu s-au făcut precizări legate de tipul motorului.

Incidentul de sâmbătă trecută din Colorado a implicat un motor PW4077 produs de Pratt & Whitney, o divizie a Raytheon Technologies Corp. O examinare preliminară a fragmentelor din motor a sugerat că o fisură care s-a mărit în timp a generat explozia. În urma incidentului, toate aeronavele Boeing 777 cu tipul respectiv de motor operate în lume au rămas la sol.

Într-un alt incident din 20 februarie, un avion de marfă Boeing 747-400 operat de Longtail Aviation a suferit o defecțiune la motorul Pratt & Whitney la scurt timp după decolarea de la Maastricht, Olanda.

Sursa: Digi24

loading...

Comments are closed.