Alte știri

O asistentă a injectat șase oameni cu ser fiziologic, pentru că a spart un flacon cu vaccin. Cum s-a aflat totul

Pinterest LinkedIn Tumblr

O asistentă a injectat soluție salină în locul vaccinului anti-COVID ca să nu iasă lipsă la inventar cu un flacon pe care l-a spart. Fapta ei a fost însă descoperită și autoritățile germane au declanșat o anchetă.

Femeia s-a temut că va suferi repercursiuni după ce a spart un flacon cu vaccin Pfizer-BioNtech, așa că s-a hotărât să ascundă acest lucru, relatează AFP și Agerpres. Dintr-un flacon se obțin cinci-șase doze de vaccin.

Nu se știe însă cu exactitate care sunt cele șase persoane care au primit ser fiziologic în loc de vaccin, la un centru al Crucii Roşii germane din landul Saxonia Inferioară, astfel că s-a declanșat o amplă anchetă.

200 de persoane, cele care au fost pe tura asistentei respective, au fost chemate de urgență pentru a face un test de anticorpi. Cele care nu prezintă anticorpi ar fi exact persoanele care nu au primit vaccinul, relatează sursa citată.

Vaccinul Pfizer-BioNTech trebuie diluat cu soluţie salină înainte de a fi administrat. Dar respectiva asistentă a scăpat şi a spart din greşeală un flacon de vaccin. Mai târziu, ea a mărturisit acest lucru unui coleg, care a dat alarma. „Femeia a declarat că motivul gestului ei a fost să evite informarea cuiva despre fiola scăpată″, afirmă poliţia.

În urma acestui incident, autorităţile locale au introdus regula celor „patru ochi″ pentru a se asigura că în centrul de vaccinare nu se întâmplă ca o persoană să fie singură în timp ce manipulează flacoanele de vaccin.

În mod similar, în Franţa, 140 de persoane venite marţi la vaccinare într-un centru din nord-estul ţării au primit din greşeală o injecţie cu soluţie salină în locul serului Pfizer-BioNTech.

Sursa: Pro TV

loading...

Comments are closed.