Economie

O bancă din Republica Moldova se află în topul celor mai rentabile bănci din Europa de Sud-Est

Pinterest LinkedIn Tumblr

Moldindconbank se află în top 100 al celor mai rentabile bănci din Europa de Sud-Est, fiind plasată în anul 2019 pe locul 74, după ce a urcat nouă poziţii comparativ cu anul trecut. Topul a fost elaborat de agenţia financiară internaţională SeeNews.

Surse din cadrul băncii au comunicat agenţiei INFOTAG că, potrivit aceluiaşi clasament, Moldindconbank în premieră ocupă locul 5 în regiune la capitolul rentabilităţii activelor (ROA), fiind şi lider printre băncile comerciale din Republica Moldova.

SeeNews TOP 100 Banks este un clasament anual al celor mai mari bănci din Europa de Sud-Est, realizat în baza activelor totale deţinute şi a profitului net.

La data de 31 decembrie 2018, Moldindconbank a înregistrat o valoare totală a activelor de 844 mil. euro. În clasament au fost incluse 100 cele mai mari bănci din România, Republica Moldova, Bulgaria, Croaţia, Serbia, Slovenia, Muntenegru, Bosnia, Herţogovina şi Albania, fiind analizate peste 200 de bănci din regiune.

INFOTAG precizează: Anterior, Moldindconbank a fost recunoscută pentru a doua oară de publicaţia financiară Global Finance drept „Cea mai inovativă bancă 2019” din Moldova. Banca a primit titlul pentru inovaţie pentru serviciul Mobile Cash.

Conform rezultatelor din aprilie, Moldindconbank a obţinut un profit net în mărime de 216,6 milioane de lei, fiind al doilea rezultat în sistemul bancar al RM. Activele sale au ajuns la 16,8 miliarde de lei, capitalul – 2,8 miliarde de lei. Banca are 194 de sucursale în care activează peste 1,5 mii de angajaţi care deservesc peste 630 mii de clienţi activi. În aprilie, după rentabilitatea activelor (ROA), banca s-a plasat în premieră pe primul loc cu 3,64%, la fel şi după rentabilitatea capitalului propriu (ROE), care a crescut de la 16,85% în martie până la 24,04% în aprilie.

loading...

Comments are closed.