Alte știri

O celebră cântăreață a lăsat în urmă o avere de peste 80 de milioane de dolari. Dar nu a lăsat nici un testament

Pinterest LinkedIn Tumblr

Aretha Franklin a murit, săptămâna trecută, la vârsta de 76 de ani, lăsând în urma ei o moștenire artistică de neprețuit, dar și o avere de peste 80 de milioane de dolari. În mod surprinzător, Regina muzicii soul nu a lăsat un testament și nici nu a desemnat vreun fond care să-i gestioneze averea, potrivit unor documente oficiale obținute de TMZ.

În aceste circumstanțe, moștenirea celebrei artiste se va împărți în mod egal între cei patru fii ai săi – Clarence (63 de ani), Edward (61 de ani), Ted White (54 de ani) și Kecalf (48 de ani). Avocatul Arethei Franklin, care a reprezentat-o de-a lungul a trei decenii pe chestiuni legate de muzică și drepturi de autor, a declarat că i-a cerut de nenumărate ori artistei să angajeze un fond care să-i gestioneze averea, însă aceasta nu a apucat niciodată să-i urmeze sfatul. „Am bătut-o la cap câțiva ani întregi. Ar fi ușurat semnificativ procedurile și ar fi asigurat confidențialitatea documentelor”, a declarat Don Wilson.

Acesta a explicat că, neexistând un testament, toate bunurile artistei vor trebui mai întâi evaluate, iar legea obligă ca aceste proceduri să fie publice pe rolul instanței din Oakland County (SUA). Potrivit unor estimări făcute de presa economică, Aretha Franklin ar avea o avere care se ridică la aproximativ 80 de milioane de euro, însemnând proprietăți imobiliare, conturi, acțiuni și alte investiții, dar și drepturi de autor și de publicare asupra cântecelor din repertoriul ei și al altor artiști.

Aretha Franklin s-a stins din viață, pe 16 august, în locuința ei din Detroit, în care primea îngrijiri medicale la domiciliu. Artista avea 76 de ani și fusese diagnosticată cu cancer pancreatic în 2010.

loading...

Comments are closed.