Alte știri

O companie avia low-cost ar putea rămâne fără autorizația de zbor pentru cursa Chișinău – Londra

Pinterest LinkedIn Tumblr

În pofida restricţiilor privind suspendarea tuturor curselor aeriene de pasageri din… şi spre… Marea Britanie, o companie avia low-cost continuă să vândă bilete pentru un zbor programat duminica viitoare, transmite Telegraph.md, cu referire la Canal 2

Mai mult, operatorul respectiv încurajează potenţialii clienţi să-şi facă rezervări din timp.
Potrivit Autoritatatii Aeronautice Civile, compania riscă să rămână fără autorizaţie de activitate.

Chiar dacă zborul de ieri a fost anulat, compania aeriană continuă să sfideze decizia Comisiei Naţională Extraordinară de Sănătate Publică de a suspenda cursele spre şi din Regatul Unit. Asta înseamnă şi alţi pasageri ar putea avea de suferit, nu doar cei care au procurat bilete pentru cursa de ieri întrucât compania vizată vinde în continuare bilete către Marea Britanie. Ne-am prezentat drept clienţi care sunt în căutarea unui bilet spre Londra şi am sunat la compania aeriană. Reprezentanţii ne-au confirmat că au programate curse spre Londra şi căpute, face o rezervare.

„Dacă aţi găsit bilete disponibile, atunci se poate, da. Din păcate, zborurile care sunt până în data de 4 au şanse mari să se anuleze, da asta este adevărat. Dacă se anulează, mă rog, o să vă recuperaţi banii, desigur.”

Am solicitat o reacţie de la Autoritatea Aeronautică Civilă în privinţa zborului de ieri, dar şi ale celor planificate pentru perioada imediat apropiată. Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Irina Bodolica, spune că pentru cursa planificată duminică, operatorul aerian riscă o sancţiuni şi chiar retragerea autorizaţiei de zbor către Regatul Unit.

„În contextul situaţiei de ieri, Autoritatea Aeronautică Civilă a solicitat explicaţii operatorului aerian cu privire la efectuarea acest zbor spre Marea Britanie, explicaţii pe care nu le-am primit. Operatorul nu va putea efectua zborurile planificate pe care el susţine că nu le anulează.”

I-am întrebat şi pe responsabilii de la „MOLDATSA” despre această situaţie. Administratorul întreprinderii, Veaceslav Frunze, ne-a spus că operatorii de trafic aerian intervin doar din clipa în care pilotul aeronavei solicită permisiunea de a porni motoarele, iar ieri, acest lucru nu s-a întâmplat. Autorizațiile de zbor sunt emise pentru o perioadă de un an. Suspendarea zborurile spre şi din Marea Britanie a intrat în vigoare din 23 decembrie, iar interdicţia vizează inclusiv cursele charter. Autorităţile de la Chişinău au luat decizia după ce în Regatul Unit a fost descoperită o nouă tulpină a virusului SARS-COV-2.

loading...

Comments are closed.