Alte știri

O companie ce făcea parte din grupul lui Șor intră în procedură de insolvabilitate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) a decis să-i retragă licența Companiei de Asigurări, ”Klassika Asigurari” SA, eliberată în august 2010, pe termen nelimitat, pentru dreptul de a desfășura activitatea în domeniul asigurărilor (asigurări generale), scrie bizlaw.md

În hotărârea Comisiei se prescrie Companiei de Asigurări ”Klassika Asigurări” ca în decurs de 10 zile lucrătoare să depună la CNPF licența retrasă, să efectueze inventarierea dosarelor ”Carte Verde” și să le transmită către Biroul Național al Asigurătorilor de Autovehicule pentru gestionare.

Totodată, se prescrie Biroului Național al Asigurătorilor de Autovehicule preluarea obligațiilor aferente contractelor de asigurare ”Carte Verde”, încheiate de către compania de Asigurări ”Klassika Asigurări”, cu rambursarea despăgubirilor pentru pagubele produse de către deținătorii de certificate de asigurare ”Carte Verde”, eliberate de asigurător, în corespundere cu Regulamentul General al Consiliului Birourilor.

CNPF a anunțat că temei pentru această decizie este hotărârea Judecătoriei Chișinău (sediul Centru) din 27 octombrie privind intentarea procesului de insolvabilitate față de Compania de Asigurări ”Klassika Asigurări”.

Reamintim că în octombrie 2019, Klassika Asigurări, ce făcea parte din imperiul financiar-imobiliar a lui Ilan Șor, a rămas fără licență. Atunci, CNPF a suspendat licența firmei pe un termen de șase luni.

loading...

Comments are closed.