Alte știri

O companie de stat rusească a tipărit bani falși pentru piața din Libia. Valoarea depășește 1,1 miliarde USD

Pinterest LinkedIn Tumblr

Departamentul de Stat al SUA felicită Guvernul Republicii Malta în legătură cu anunțul din 26 mai despre confiscarea unui lot de Dinari libieni, bancnotă oficială a Libiei, în echivalentul a 1,1 miliarde de Dolari SUA, bani falși ce au fost tipăriți la o fabrică de stat din Federația Rusă, informează Telegraph.md, cu referire la comunicatul oficial al Departamentului de Stat al SUA.

Potrivit autorităților americane, dinarii falsificați au fost tipăriți de societatea pe acțiuni Goznak – o companie de stat rusă – și comandată de o entitate paralelă nelegitimă. Mai mult, americanii acuză Rusia că ar submina economia Libiei, infectând în această țară sume mai de bani falși.

”Banca Centrală a Libiei cu sediul central la Tripoli este singura bancă centrală legitimă din Libia. Afluxul de monede libiene falsificate, imprimate în Rusia în ultimii ani, a exacerbat provocările economice ale Libiei. Statele Unite rămân angajate să colaboreze cu Națiunile Unite și partenerii internaționali pentru a descuraja activitățile care subminează suveranitatea și stabilitatea Libiei și sunt incompatibile cu regimurile de sancțiuni recunoscute la nivel internațional. Acest incident subliniază încă o dată necesitatea Rusiei de a-și înceta acțiunile maligne și destabilizatoare din Libia”, transmite Departamentul de Stat al SUA.

Ofiţer de poliţie, implicat în contrabanda cu ţigări la frontiera moldo-română

loading...

Comments are closed.