O delegație a CSP participă la Conferința Internațională Anticorupție

În perioada 18-21 iunie 2024 președintele Consiliului Superior al Procurorilor, Dumitru Obadă, împreună cu membrul procuror al CSP, Eduard Panea, participă la Conferința Internațională Anticorupție (IACC 2024), care are loc la Vilnius, Lituania. Evenimentul este cel mai important forum global pentru reunirea șefilor de stat, societății civile, sectorului privat și alte organisme pentru abordarea provocărilor pe care le reprezintă corupția.

Forul promovează agenda anticorupție prin creșterea gradului de conștientizare și stimularea dezbaterilor. Conferința încurajează crearea rețelelor și schimbul global de experiență, care sunt indispensabile pentru advocacy și acțiune eficace, la nivel global și național.

Conferințele anticorupție promovează cooperarea internațională între guvern, societatea civilă, sectorul privat și cetățeni, oferind oportunitatea unui dialog și legătura directă între reprezentanții agențiilor și organizațiilor participante.

Înființată în 1983, IACC are loc de odată la doi ani în diferite locații mondiale, găzduind între 800 și 2000 de participanți din peste 135 de țări din întreaga lume.

Participarea reprezentanților CSP la această Conferință a avut loc în cadrul Programului pentru Susținerea Reformei Justiției Penale și Combaterea Corupției (2021-2024), implementat de ABA ROLI, cu suportul financiar al Biroului pentru Combaterea Traficului de Droguri și Aplicarea Legii din cadrul Departamentului de Stat al SUA.

Total
0
Shares
Total
0
Share