Actual

O delegație a Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova întreprinde o vizită de lucru în Lituania

Pinterest LinkedIn Tumblr

În perioada 22 – 26 martie, o delegație a Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova, condusă de secretarul general Ianuș Erhan, se află într-o vizită de lucru în Lituania. Evenimentul reprezintă o activitate de totalizare a Proiectului Twinning al Uniunii Europene: ,,Reforma instruirii inițiale și continue a sistemului de poliție din Republica Moldova”.

Acesta este un proiect care pe parcursul celor doi ani de implementare, a permis Ministerului, dar și subdiviziunilor IGP și IGC să își consolideze substanțial capacitățile în domeniul pregătirii profesionale și să asigure aplicarea celor mai bune practici europene în țara noastră. În acest sens, experții din Lituania și Polonia, antrenați în activitățile proiectului, au demonstrat profesionalism și deschidere în această colaborare, oferind angajaților MAI posibilitatea de a învăța din experiența lor.

Astfel, în cadrul ședinței de lucru cu Șeful Departamentului de Poliție din cadrul MAI al Lituaniei Renatas Pozela, s-a pus accent pe asigurarea continuității tuturor activităților întreprinse, dar și consolidarea cooperării în domeniul polițienesc, stabilindu-se imperativul semnării unui plan de colaborare anual între subdiviziunile de poliție din ambele țări.

De asemenea, la data de 23 martie a fost semnată Declarația de cooperare între Academia ,,Ștefan cel Mare” și Școala de Poliție din Lituania, care prevede dezvoltarea formelor de colaborare între cele două instituții, în domeniul instruirilor. În cadrul discuțiilor bilaterale, vor fi trecute în revistă stadiul actual și de perspectivă al relațiilor moldo-lituanene în domeniul afacerilor interne, cu accent pe modalitățile de dinamizare și diversificare a cooperării.

Nu în ultimul rând, întrevederile delegației MAI cu  partenerii din Lituania vor oferi prilejul unui schimb aprofundat de opinii pe subiecte de actualitate internațională și regională cu privire la prevenirea și combaterea Covid-19.

loading...

Comments are closed.