Alte știri

O delegației a Camerei Deputaților din Cehia efectuează o vizită la Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele Camerei Deputaților a Parlamentului Republicii Cehe, Markéta Pekarová Adamová, se va afla, în perioada 17-19 octombrie, într-o vizită oficială în Republica Moldova.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Agenda vizitei include întrevederi cu Președintele Parlamentului, Igor Grosu, cu Președinta țării, Maia Sandu, și cu Prim-ministra Natalia Gavrilița. Marți, 18 octombrie, la Parlament va fi organizată o conferință de presă, unde cei doi președinți de legislativ vor face declarații pentru reprezentanții mass-media.

La Chișinău, Președintele Camerei Deputaților a Cehiei va susține o lecție publică pentru studenții Universității de Stat din Moldova cu genericul „Republica Moldova – perspectivele integrării europene și rolul generației tinere”. De asemenea, va vizita unul dintre proiectele finanțate de Cehia, precum și unul dintre centrele de plasament temporar pentru refugiații din Ucraina.

Din componența delegației cehe vor mai face parte parlamentarii Marek Ženíšek, Președinte al Comisiei pentru afaceri externe, Pavel Klíma, Președinte al Grupului interparlamentar de prietenie cu Republica Moldova, Vicepreședinte al Comisiei pentru știință, educație, cultură, tineret și sport și Lucie Potůčková, Vicepreședinte al Comisiei pentru afaceri europene.

Relațiile diplomatice dintre Republica Moldova şi Republica Cehă au fost stabilite la 1 iunie 1992. În această perioadă, au fost încheiate 34 de tratate și acorduri bilaterale care reglementează diverse domenii de activitate: politic, comercial-economic, juridic, financiar, transport, cultură şi ştiinţă, securităţii sociale, sănătăţii şi ştiinţelor medicale, apărării, etc.

loading...

Comments are closed.