Alte știri

O echipă a Organizației Mondiale a Sănătății a vizitat regiunea transnistreană

Pinterest LinkedIn Tumblr

Viceprim-ministrul Cristina Lesnic a avut astăzi o discuție cu avocatul poporului, Mihai Cotorobai, cu care au făcut schimb de informații privind ultimele evoluții în domeniul respectării drepturilor omului în regiunea transnistreană și un schimb de opinii pe marginea situației create în contextul pandemiei de COVID-19.

Potrivit Biroului politici de reintegrare, Cristina Lesnic a informat că o vizită strict tehnică a Organizației Mondiale a Sănătății se află astăzi în regiunea transnistreană, la solicitarea Chișinăului. Aceasta va vizita instituțiile medico-sanitare și urmează să se informeze cu privire la situația reală din teren în situația de criză.

Totodată, potrivit Cristinei Lesnic, regiunea transnistreană rămâne în autoizolare, împiedicând libera circulație a persoanelor, instalând noi posturi ilegale și punând sub semnul întrebării sustenabilitatea rezultatelor atinse în cadrul pachetului „Berlin plus”. „Vom evalua situația și sistematiza lecțiile învățate după încheierea stării de urgență și vom decide asupra acțiunilor ulterioare, care ar putea fi resetate”, a spus viceprim-ministra pentru Reintegrare, Cristina Lesnic.

La rândul său, Avocatul poporului, Mihai Cotorobai, a informat că pregătește un raport asupra respectării drepturilor omului în perioada pandemiei de COVID-19, inclusiv și pe dimensiunea regiunii transnistrene. În același timp, el s-a arătat mulțumit de colaborarea cu Vicepremierul pentru reintegrare și Biroul Politici de Reintegrare, inclusiv de modul de reacție la sesizările instituției pe care o reprezintă și vizitele din teren.

Totodată, părțile s-au consultat privind disponibilitatea de a convoca în viitorul apropiat o ședință a Grupului de lucru pentru drepturile omului.

Citește și: ULTIMA ORĂ // 113 cazuri noi de COVID-19, înregistrate astăzi în Moldova

loading...

Comments are closed.