Alte știri

O echipă de fotbal și-a schimbat denumirea în cinstea lui Trump care a recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Clubul de fotbal din Israel, Beitar Ierusalim și-a schimbat denumirea în cinstea președintelui american, Donald Trump. Noua denumire a echipei fiind Beitar Trump Ierusalim.

Într-un așa mod, echipa din Ierusalim i-a mulțumit liderului de la Casa Albă pentru faptul că a recunoscut Ierusalimul ca fiind capitala statului Israel.

Timp de 70 de ani, Ierusalimul a așteptat recunoaștere internațională, până când Donald Trump nu l-a recunoscut drept capitală a Israelului. Președintele Trump a dat dovată de curaj și dragoste față de poporul nostru și a capitalei acestuia. Beitar este unul din simbolurile orașului, tot staful echipei mulțumește SUA pentru susținere. Președintele și proprietarul echipei împreună cu toată conducerea au decis să adauge în denumirea echipei numele persoanei care a luat o decizie istorie, de azi înainte echipa noastră se va numi Beitar Trump Ierusalim.” se spune în comunicatul de presă al clubului.

Beitar a fost de 6 ori campion al Israelului. Anul acesta a ocupat poziția a doua ceea ce îi permite să participe în sezonul următor al Europa League.

Statutul Ierusalimului, este una din cele mai importante probleme din cadrul conflictului dintre Israel și Palestina. Israelitenii au ocupat partea de est al orașului în urma războiului din 1967. Dreptul Israelului pentru Ierusalim a fost recunoscut de comunitatea internațională.

loading...

Comments are closed.