O familie din satul Izvoare, Făleşti, a lansat prima afacere cu ceaiuri în cutii handmade

O familie din satul Izvoare, Făleşti, a lansat prima afacere cu ceaiuri în cutii handmade, business moldova, pdm, guvernul filip 

Sunt tineri și ambițioși, ca toți tinerii, de altfel. Doar că ei mai au o calitate, care îi aduce foarte aproape de succes – sunt curajoși! Din dorința de a promova modul sănătos de viață și consumul de băuturi sănătoase, au lansat în acest an prima afacere din ţara noastră cu ceaiuri în cutii handmade. Este vorba despre familia Percic – Mariana, Ema și Gheorghe, locuitori ai satului Izvoare, raionul Făleşti, cei care au devenit cunoscuți datorită ceaiurilor MEG, scrie regional.md.

Când e sezonul culesului de plante, toată familia merge în pădurea din sat și adună soc, tei, salcâm, muguri de trandafir sălbatic şi alte ierburi, dupa care le sortează și le aranjează câte 6 în cutiile de lemn meșterite de capul familiei.

Mi-am dorit foarte mult să motivez oamenii să consume ceaiuri de calitate şi naturale, pentru că anume datorită acestora reuşim să avem o stare fizică şi de spirit echilibrată şi un mod sănătos de viaţă. Am căutat cele mai aromate plante, dar şi cele mai des folosite de familia mea. De ani buni noi nu mai consumăm ceaiuri din comerţ, deoarece nu suntem siguri de veridicitatea a ceea ce scrie pe cutii şi, mai cu seamă, de conţinutul pachetelor în interiorul cărora nu putem să înţelegem ce este”, povesteşte Mariana, cea care se ocupă de selectarea plantelor pentru ceaiurile MEG.

Mariana are studii în medicină, fiind absolventă a Colegiului de Medicină, iar acest lucru a motivat-o să citească şi mai mult, dupa care să-şi lanseze afacerea fiind bine informată. “Din momentul în care am hotărât că vom iniţia o afacere cu ceaiuri, am început să citesc mult şi să învăţ totul despre plantele pe care le propun clienţilor. Pentru început, prezentăm o primă variantă, unde oferim oamenilor posibilitatea de a combina singuri plantele, dupa bunul lor plac. În a doua variantă vom veni deja cu ceaiurile combinate”, mai declară Mariana Percic.

Plantele au şi ele un termen în care pot fi consumate: în jur de 12 luni, pentru că mai apoi încep să-şi piardă antioxidanţii. De asemenea, acestea trebuie păstrate în recipiente de lemn, iar Mariana ne-a spus şi care este secretul: “Recipientele în care se păstrează ceaiurile trebuie să fie ferite de lumină şi căldură, pentru ca plantele să îşi păstreze savoarea, culoarea şi mirosul. Nu este indicat să le ţinem în pungi de plastic sau cutii de tinichea, deoarece acestea vor absorbi din arome şi vor scădea din beneficiile ceaiurilor”.

La moment, ceaiurile MEG pot fi comandate printr-un mesaj privat către Mariana Percic (pe facebook), dar suntem siguri că în scurt timp vom auzi multe despre ele.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share